Fotósuli

A fényképezés nem boszorkányság

Így legyünk az Instagram sztárjai az ételfotóinkkal!

2017. február 27. 08:30 - Feggaris

Mostanában nagyon felkapott téma a főzés, olyan értelemben, hogy sok a gasztro-blogger, és rengeteg újdonsággal rukkolnak elő. Ez azért van, mert napjainkban az ételek összetétele már annyira változatos, olyan ízvilágok is fellelhetőek, melyek régen a magyar ember számára még elképzelhetetlenek voltak. Az újdonság mindig építően hat az emberekre.

39983362_l.jpg

  forrás: hu.123rf.com

Nyilván a tálalásban is óriási változások vannak, elég csak megnéznünk néhány „főzős műsort” akár hazai, akár külföldi csatornákon, s láthatjuk a gasztronómiai alkotásokat.

Ezeket az ételeket nagyon szívesen örökítjük meg az utókor számára, sőt a közösségi oldalakon is méltán büszkélkedünk remekműveinkkel. Ahhoz, hogy az étel fotója tökéletes legyen, hogy az embernek azonnal kedve támadjon megkóstolni, vagy épp elkészíteni, jöjjön néhány hasznos tanács nekünk- fotósoknak.

 Keltsd fel az érdeklődést!

Érdemes kutakodunk a neten, hogy betekintést nyerjünk az aktuális étel-beállítási trendekbe.

Törekedjünk a letisztultságra, és arra, hogy az étel körüli tér, maga a környezet ne legyen túl zsúfolt! A terítő lehetőség szerint legyen egyszínű, és evőeszközt is helyezzünk a tányér mellé! Megspékelhetjük az asztalt esetleg ízléses boros pohárral, ami nem csak esztétikus látvány, de trendi is!

Fontos, hogy az élességet magára az ételre állítsuk. Ha túl messze, mondjuk az étel mögött van a kép élessége, akkor valójában a lényeg sikkad el. A másik, ami nagyon fontos, a természetes fény. Ne használjunk vakut és engedjünk be minél több napfényt! Biztosan megfigyeltétek már, hogy a szabadban megterített asztalon lévő ételek fotója mennyivel szebb és minőségileg is jóval tökéletesebb egy vakuval készült képnél. Az árnyékos oldalra például deríthetünk is, mindig beválik! A digitális zoomolás az ételek fotózásánál nem a legszerencsésebb, inkább közelítsünk rá magunk az ételre, akkor nem lesz minőségromlás!

Tehetünk az étel mögé fehér hátteret is, ez megnöveli a hatást, ami az ételre való hangsúlyozást illeti. A lényeg, hogy „szem-szájnak-ingere” jelzővel illesse mindenki, aki csak meglátja, s mehet a lájk-vadászat!

Jó étvágyat, jó fotózást!

Ha érdekel a téma, jelentkezz márciusi ételfotó kurzusunkra!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr6512279043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása