Fotósuli

A fényképezés nem boszorkányság

Hogyan lehet elrontani a tökéletes szilveszteri fotót?

2015. december 29. 14:05 - Feggaris

A karácsony mellett a szilveszter este az egyik legjobban várt ünnep minden évben. Ha már megvan minden szükséges kellék, megérkeztek a vendégek is az óév búcsúztatására, akkor készülj fel a tökéletes szilveszteri fotó elkészítésére. De vajon el lehet rontani egy képet? Igen, sajnos, számos módon. Nézzük, mivel:

34437321_m.jpg

1. A rosszul megválasztott helyszín.
A fotózáshoz fény kell. A lakás, a szoba legvilágosabb pontját válaszd a fotózáshoz.
Tartsd szem előtt, hogy a kevesebb több. A készülő kép elő- és hátteréből pakoljátok el a nem oda illő dolgokat. Például az ünnepi asztalnál ülő családról készült kép összhatását elrontja a sok üdítős üveg.

2. A túlgondolt ruházat.
Legyetek természetesek. Elegáns, ámde klasszikus ruhát válasszatok. A szilveszter a csillogásról is szól, de a fotózásnál kerüljétek a nagyon  vibráló ruhákat, nagy ékszereket, máskülönben egy óriási fénypaca lesz a képen. A jelmezekben és egyéb mintás ruhákban készült képek később inkább vicces, mint szép emlékeket fognak felidézni.

3. A lemerült elemek és az akkumulátorok.
Készülj fel a fotózásra! Töltsd fel az elemeket és az akkumulátorokat, vásárolj extra elemeket!

Kellemetlen, ha a fotózás kellős közepén merülnek le az elemek. Minden elkészítve, család és a barátok is beállítva és a gép, esetleg a vaku nem működik. A kép sötét lesz, vagy el sem készül…

4. Teli tárhely
Ha digitális géped van, ellenőrizd a memóriakártyát! Ne a fotózáskor derüljön ki, hogy a korábbi képeket még el kell menteni máshová, hogy az ünnepi képeknek legyen helye.

5. Ujj a képben.
Mennyi olyan fotót láttunk már amikor a kép egy része – ha nem a teljes - hiányzik, mert a fotós ujja belelógott a képbe. Először is ne tedd az ujjad a lencse elé! Gyakorold! Tanuld meg a gépet megfelelően tartani és ha digitális fényképezőgéped van, nézd meg az elkészült képeket az kijelzőn!

+1. Törölt képek.
Ez, ugye viccesnek vagy inkább felesleges tanácsnak hangzik, de hidd el nem véletlenül említjük. Amikor elkészíted a fotókat és megnézed őket a kijelzőn néhány képet törölni fogsz. A törlésnél figyelj oda, hogy ne a Delete All funkciót válaszd, különben oda a szép emlék!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr928209140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása