Fotósuli

A fényképezés nem boszorkányság

Tippek, hogy miként fotózz a farsangi forgatagban?

2016. január 10. 12:26 - Feggaris

Vízkereszttől hamvazószerdáig tart a farsang időszaka. A színes jelmezekben mulatozókról gyönyörű, mozgalmas képeket készíthetsz.

A bálok (legyen szó, akár iskolai vagy egyéb rendezvényekről) helyszínein általában nem a legjobbak a fényviszonyok. Ezért használj magasabb ISO értékeket, vagy inkább fotózz vakuval.

Előfordulhat, hogy kültérben, illetve nyitott térben kell fotóznod, ezért az akkumulátorok gyorsabban lemerülhetnek. Mindig légy felkészült megfelelő mennyiségű akkumulátorral, főleg, ha vakut is használsz.

 3696790_l.jpg

Farsangkor nem csak egy-egy személyt fotózol, hanem egyszerre többet, csoportokat is. Fontos, hogy olyan objektívet használj, ami nagyátfogású, például 18-270 mm-est. Ezzel a csoportokat és az azt alkotó személyeket egyenként is le tudod fényképezni anélkül, hogy időt veszítenél az objektívek cserélgetésével.

A farsangi forgatagban sok az esemény, ahol nagyon sok lehetőséged van mozgalmas, színes fényképek készítésére. Ne ragadj le egy helyszínen, mozogj. Próbáld több szemszögből, több perspektívából fotózni a történéseket. Fényképezz felülről, alulról és a buli közepéből is. Kiragadhatsz részleteket is, például készíts képet a táncoló lábakról. Izgalmassá teheted a képeidet, ha a farsang kellékeit helyezed a képed előterébe, például egy boros poharat vagy egy ott felejtett álarcot.

Ha igazán be akarod mutatni a mozgást, akkor készíts bemozdult képeket. Ezt úgy érheted el, ha vakut használsz, hogy hosszú záridővel második redőnyre villanjon. Vagy használj állványt vaku nélkül, bár ebben az esetben a mozgó alanyok nem lesznek felismerhetőek a képen, de az őket körülvevő, stabilan állók kevésbé lesznek elmosódottak, ezért jó kontrasztot kap a kép. Ilyenkor figyelembe kell venned, az esetleges erős fényforrásokat, mert ezek hosszú záridőnél, zavaró, „kiégett” foltokat okozhatnak.

Ha módodban áll, kezd a fotózást a készülődés megörökítésével. Egy-egy tükörben sminkelő lány is remek téma lehet, ha maradsz a buli végéig a buli „romjait” is lefotózhatod és így keretet adhatsz a farsangi etűdödnek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr858258050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása