Fotósuli

A fényképezés nem boszorkányság

Esküvő, örök emlék

2016. február 29. 10:41 - Feggaris

 

Ha esküvő fotózásra adod a fejed, fogadd meg a következő öt tanácsot.

19591741_m.jpg

1. Légy nyugodt

Az emberek nem egyformák. Az időpont megbeszélésekor, kalkuláld bele, hogy a pár késni fog. Ha ismered a mondást, úgy készül, mint egy menyasszony, akkor érted miről beszélek. Próbálj meg egy órával előbbi időpontot mondani, hogy a nyugodtan és kényelmesen tudjátok a fotókat elkészíteni, a kapkodás nem vezet semmi jóra.

Mindenképp a szertartások előtt készítsd a párról a képeket, mert az érzelmek ingadozása és a gratulációk minden sminket lemosnak. Persze, ha rendelkezésre áll egy profi sminkes és az idő is engedi, a szertartások után, mikor már túl vannak a nehezén felszabadultabb, vidámabb párt örökíthetsz meg.

2. Maradj a háttérben

A háttérből is próbáld figyelni az eseményeket. Az előkészületek és a rokonok, barátokkal történő találkozáskor, nagyon érzelmes, meghitt pillanatokat lehet elkapni, mikor észre sem veszik, hogy fotózzák őket.

 

3. Használd a fényeket

A szertartások alatt, amennyiben lehetséges, kerüld a vaku használatát. A templomban lévő fények általában műfénytől mentesek, ezért sokkal természetesebb és kellemesebb fényhatású képeket készíthetsz, mint a direkt vakuvillanással és így a háttérben lévő násznép is kivehető lesz a képeken.  Az óriási terek, a nagy belmagasság miatt pedig nehéz derítést használni. 

 

4.Tájékozódj

Fontos, hogy a ceremónia mesterrel, vőféllyel egyeztess a programról és az ifjú párnak szánt meglepetésekről, feladatokról, hogy ne maradj le semmiről és az eseményhez a megfelelő eszköz – objektív, vaku, stb.- nálad legyen. Persze, előfordulhat az is, hogy védőfelszerelésre lesz szükséged, például esővédőre vagy porvédőre, hogy egy olyan őrült ötletre is felkészült légy, ha például egy alacsonyan szálló helikopterről dobálnak le több száz lufit. 

 

5. Készülj már előző nap

Esküvő fotózás nem fejeződik be a szertartás végével. Manapság az esküvőn a fotós a készülődéstől a buli végéig jelen van. Ehhez megfelelő tárkapacitásra van szükséged. Akár plusz háttértárt is vihetsz magaddal. Fontos, hogy a fényképező gépedhez, ne csak egy akkut használj, többel készülj. Ugyanez vonatkozik a vakura is, ha újratölthető elemeket használsz, abból is több garnitúrát vigyél magaddal. A töltéshez szükséges eszközöket is elérhető helyen tartsd.

 

Érezd jól magad!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr498428532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása