Fotósuli

A fényképezés nem boszorkányság

Mire kell figyelned, ha esküvői fotózást vállalsz?

2016. március 08. 11:03 - Feggaris

 

Az esküvői fotózás nagyon összetett munka. Az előkészületeknél sok mindent figyelembe kell vennünk.

Tudnunk kell, hogy mennyi ideig tart a fotózás, milyen lesz a helyszín. Figyelni kell az időjárás jelentést is. Ha nem általunk ismert helyre megyünk, akkor mindenképp járjuk be előző napokban a helyszínt, a legjobb, ha a párral tesszük ezt. Készíthetünk néhány próbaképet is.

23250234_m.jpg

Van amikor csak néhány órát kell jelen lennünk, de általában egész napra, sőt éjszakára is kell készülünk. Nagyon fontos, hogy tudjuk, hogy mennyi ideig kell rendelkezésre állnunk. Megfelelő mennyiségű elemmel, akkuval és tárhellyel kell ehhez készülni. Mindig legalább két teljes szett akkuval induljunk el az esküvőfotózásra. Memóriakártyából pedig a legjobb, ha 3-4 db 16 GB-os van nálunk.

A felszerelésünk függ attól is, hogy külső vagy belső helyszínen fogunk fényképezni. Ha külső helyszínen leszünk, mindenképp figyeljük az időjárást és a helyi viszonyokat is. Fog-e esni vagy napsütéses idő lesz? Az időjáráshoz és a fényviszonyokhoz megfelelő objektíveket és vakukat is vigyünk magunkkal. De legalább egy nagylátószögű és egy teleobjektív legyen nálunk. 

Használjunk külső illetve stúdió vakut. Az állvány is fontos lehet a pár fotózásakor, de elsősorban tudni kell stabilan kézből fotózni. 

A táskába, már előző nap pakoljunk be. Olyan táskát vigyünk magunkkal, ami könnyű, kényelmes, könnyen hordható. A szertartásokon vegyük le, nehogy leverjünk vele valamit. Legyen sok zsebe, variálható belső résszel. Nagyon praktikusak a fotós mellények és az övre szerelhető egyéb tartók. 

Beszéljük meg a párral, hogy mondják el a forgatókönyvet és kérjük meg őket, hogy ha változás történik, arról tájékoztassanak. Érdemes egyeztetni a vőféllyel vagy ceremóniamesterrel is. Ő lehet az egyik legjobb segítségünk, hogy mindenhol ott legyünk. Amennyiben templomi szertartást is tervez a pár, beszéljük meg a pappal vagy lelkésszel, hogy hová állhatunk, hol nem zavarjuk meg a szertartást.

Mindent készítsünk el előző nap, hogy reggel már ne kelljen kapkodnunk.

Extra tanács: zsebkendő, víz, valami harapnivaló legyen nálunk.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr238443638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása