Fotósuli

A fényképezés nem boszorkányság

Mobillal fotózni egy esküvőn? Lehet. De minek?

2016. március 11. 17:16 - Feggaris

Mi is a mai kor egyik betegsége? A mobillal fényképezés. A szelfizés. A történések azonnali megosztása.

Vannak helyzetek amikor ez szuper tud lenni. Amikor meg akarjuk osztani a barátainkkal, hogy merre járunk. A távollévő rokonainkkal a gyerek első érmét, amit karate versenyen nyert. 

Van azonban az a helyzet, amikor egyszerűen nem illik és zavaró. Ilyen például az esküvő. Képzeljük csak el. A vőlegény várja a szépséges menyasszonyát az oltár előtt. A násznép is az ajtó felé fordulva, izgatottan figyeli ahogy belép és végigvonul a termen.... a telefonokat és a tableteket maguk előtt tartva.

42420983_m.jpg

Vagy amikor az ifjú pár kimondta a boldogító igent és elindulnak kifelé a násznép között. Mit látnak? Nem a barátok, rokonok boldog, mosolygós arcát. Csak a telefonjaikat. 

Higgye el mindenki, hogy bármilyen szuper telefonnal, tablettel is fotózzák a párt, nem lesz szép a kép. Bemozdult, életlen képekért pedig miért is rontjuk el a hangulatot?

A pár valószínűleg profi fotóst rendelt az esküvői képek elkészítéséhez. Neki megvan a felszerelése, a tudása ahhoz, hogy gyönyörűbbnél gyönyörűbb képeket készítsen a párról és a vendégekről egyaránt. Meg fogják velünk osztani. Egyébként milyen fényképeken látjuk magunk szívesen viszont? Akkor amikor jól érezzük magunkat és mosolygunk vagy amikor a fejünk helyén a mobilunk látszik?

Nézzük csak tovább a pár szempontjából. Felbéreltek egy hivatásos fotóst, akinek fizetnek a munkájáért. Igen a munkájáért. Ő ott dolgozik. Megfelelő minőségű fényképeket szeretne átadni a párnak, mert ezért fizetik. Vajon képes-e szép képeket készíteni, akkor amikor egy beállított kép készítése közben a kedves rokonság a háta mögött fényképez a mobilokkal? Akadályozzák a mozgását. Azzal, hogy figyelnie kell a körülötte mászkálókra elveszik egy csomó szép kép elkészülésének lehetőségét is a vendégek. És ez még csak a pár fotó. Van olyan eset is szép számmal, amikor a fotósnak azzal kell foglalkoznia a legszebb pillanatokban, hogy az elé tolakodókat, az elé tartott telefonokat kikerülgesse. Ha lemarad a csók megörökítéséről, mit is mondhat az ifjú párnak? Hogy az unokatestvéretek elém állt?

Tiszteljük meg a párt azzal, hogy RÉSZT veszünk az esküvőn. Ott vagyunk teljes valókkal és nem a telefonunk mögé bújva. A fényképészt pedig azzal, hogy engedjük a munkáját végezni.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr638465694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása