Fotósuli

A fényképezés nem boszorkányság

Az idő fontos tényező az esküvőfotózáskor

2016. április 08. 17:57 - Feggaris

Ha esküvői fotózásra kérnek fel minket, először üljünk le a párral. Sok mindent meg kell velük beszélni. Elsősorban az időbeosztást, ehhez viszont tudnunk kell, hogy a pár mennyi fényképet szeretne és az esküvő melyik szakaszáról kér képeket.

A pároknak több elképzelése is lehet, arról, hogy mit szeretnének megörökíteni az esküvőjükön. Több változat is lehetséges.

42719727_m.jpg

A párfotó az nyilvánvaló. Ezt a párok 90%-a szeretné. A párfotó elkészítésének legideálisabb időpontja az esküvő előtti néhány óra. A menyasszonynak friss a frizurája. A sminket még nem sírta szét. Nem csókolgatták őket össze a rokonok. Meg kell kérdezni a párt, hogy hány fényképet szeretnének magukról. Van-e valamilyen extra kívánságuk, akár a helyszínt, akár háttér vagy eszközök használatára.

Tudni kell, hogy hány koszorúspár lesz. Szeretné-e a pár, hogy őket is fotózzuk. Ezt is az esküvő előtt érdemes megcsinálni, a már említett okokból.

Volt már olyan eset, hogy az esküvőről nem kért a pár fényképeket, de azért nem ez a jellemző. Általában polgári és templomi esküvőre kell készülnünk. A szertartások időben is eltérhetnek. A különböző vallásoknál is más-más a szertartás ideje. De az is lehet, hogy egy katolikus párt mise keretében adnak össze.

A szertartások után jön a vacsora és a féktelen mulatozás a családdal és a barátokkal. Ezzel kapcsolatban az a tapasztalatom, hogy a pároknak már jelentős többsége szeretné, hogy itt is készüljenek képek, hiszen itt is remek, emlékezetes események történnek. A pár első tánca, menyasszony tánc, a torta felszeletelése, a menyasszony szöktetésről nem is beszélve. Nagyon szép és sok vicces emlék születhet a bulin, lakodalomban is.

Tehát van mit átgondolnia a párnak. Kérhetik csak a párfotózást. De lehet szó párfotózásról és a szertartások fényképezéséről. A következő variáció, ha a készülődéstől a buli végéig dokumentáljuk az eseményt. Nem mindegy, hogy három vagy tizenkét órát kell fotóznunk az eseményen, mert az eszközeinket ennek megfelelően kell előkészíteni. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr498579808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása