Fotósuli

A fényképezés nem boszorkányság

A jó fotós táska öt ismérve

2016. január 20. 18:51 - Feggaris

Nagyon nagy a választék a fotós táskák között, azonban ahhoz, hogy a megfelelőt megtaláljuk, több szempontot is figyelembe kell vennünk. A választás nem egyszerű, de ha az alábbi öt tanácsot megfogadod, megtalálhatod az igazit.

17086619_m.jpg

A tartás

Nagyon fontos, hogy a táskának legyen tartása. Kellően erős anyagból készüljön, a varrások legyenek erősek, az éleken és a sarkokon legyen megerősített.

Ne feledd, a fényképezőgépeden kívül a kiegészítőket is benne fogod tartani! Bírnia kell a súlyt!

Párnázottság

Értékes, drága holmikat fogsz a fotós táskádban tárolni. Figyelj arra, hogy védje meg a táska az eszközeidet. A táskát hozod-viszed, földre teszed. A fenéklemeze és fala védi meg a külső behatásoktól a holmidat, ezen túl tartást is ad a táskádnak. 

A belső elrendezés

Amikor átgondolod, hogy mit szeretnél a fotós táskádban magaddal vinni, vedd figyelembe, hogy sokat fogod cipelni, lehet, hogy hajnaltól éjszakáig, ezért próbáld meg minimalizálni a szükséges eszközök számát. Olyan táskát válassz, amiben, marad még hely, esetleges plusz eszközök, sőt még a szendvics és frissítő számára is.

A fotós táskák általában tépőzáras térelválasztókkal vannak berendezve, így az egyes fotózásokhoz tetszésed és az igényeid szerint alakíthatod át a belső teret.

A pánt

A táskát sokat és sokáig fogod cipelni, nem kevés súllyal. Mindenképp figyelj a pánt minőségére! A pánt legyen puha, párnázott, hogy viselése kényelmes legyen. Kialakítása legyen széles, hogy elossza a terhelést a vállon.

A szín

Ha fotós táskára gondolunk, akkor általában fekete szín ugrik be. Pedig hatalmas a választék színesben is. Esküvő fotósnak, a fekete elegáns. A természet fotósnak praktikus a zöld, barna, vagy terepszínű táska. Egy városi fotósnak pedig miért ne lehetne színes a táskája? 

De ha már szín, gyakorlati szempontból jó, ha a táskánk bélése élénk színű. Így sötétben is könnyen megtaláljuk a kiegészítőinket. 

 

+1 Vízállóság

Egyáltalán nem elhanyagolható szempont a táska megvásárlásakor a vízállóság. Bírnia kell a párát, de az esőt is. 

Ha a fenti szempontokat figyelembe veszed a fotós táska megvásárlásakor, akkor le tudod szűkíteni a megfelelőre a kínálatot.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fotosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr998297302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dhrbikes 2016.01.22. 20:12:40

Lowepro Nova 200 AW általános fotózáskor, enduro bringázáshoz pedig egy Lowepro Photo Hatchback 16L AW amit használok, utóbbi bármilyen egynapos outdoor tevékenységre is alkalmas
süti beállítások módosítása