Fotósuli

A fényképezés nem boszorkányság

Öt fotóstáska típus, hogy megtaláld a Neked megfelelőt

2016. január 22. 12:54 - Feggaris

Több fotóstáska létezik a piacon. A különböző viselési módok alapján válogatjuk össze őket. 

Válltáska

Talán az első legnépszerűbb típus. Előnye, hogy mivel a testünk egyik oldalán visszük, könnyű ki-venni belőle az eszközöket. Viszont pont emiatt megterheli a gerincet az egyik oldalunkon történő súly cipelése. Könnyíthetünk terhünkön, ha a vállunkon keresztben átvetve hordozzuk, de akkor a pántot kell átállítani. 

28746324_m.jpg

A belső elrendezés általában hasonló az egyes gyártmányoknál. Egy sorban lehet elhelyezni az felszerelést, így kényelmesebbé téve a ki- és bepakolást.

A legtöbb válltáskának tartozéka a derék heveder, ami nemcsak leveszi a terhet a vállról, hanem használatával megakadályozhatjuk, hogy a táskánk lötyögjön az oldalunkon, ezáltal komfortosabb lesz a használata.

Hátizsák

A másik népszerű fotóstáska típus a hátizsák. Az előnye, hogy a háton való cipelés kényelmesebb és kevésbé fárasztó. A hátránya viszont a nehezebb ki- és bepakolás, mivel ehhez le kell vennünk a táskát a hátunkról. 

Előnye, hogy a hátizsákba általában több eszköz fér, mivel jellemzően nagyobb méretűek. A legtöbbre az állványt is fel lehet csatolni és akár egy három lábú horgászszéket is, hogy ne kelljen guggolni, térdelni, a sárba beleülni, ha már felállítottuk az állványt.

Túrázáshoz, biciklizéshez természetfotózáshoz ideális, pont úgy mint egy normál hátizsák. Akció fotózáshoz azonban szerencse is kell. 

Nagyon jó, ha van rajta derékpánt, ezt úgy kell beállítani, hogy a párnázott része a csípőcsonton támaszkodjon, így stabilan tartja a terhet. Nem mellékes, kényelmi elvárás a hátszellőzési rendszer.

Fotós mellény

A következő tárolási lehetőségünk a fotós mellény, melyeknek számos és különböző méretű zsebei vannak. Vitathatatlan előnye a válltáskákkal szemben, hogy a súlyelosztása kedvezőbb.

A fotós keze szabad és a felszereléshez könnyen hozzáférhet. 

Hátránya viszont, mivel a zsebek kevésbé vagy egyáltalán nem párnázottak, hogy nem védik jól a felszerelést.

Testtáska

A test táska a válltáska és a hátizsák ötvözete. Kevesebb holmit tudunk magunkkal vinni, azonban kényelmes és praktikus viselet. A testünkön keresztben egy széles, jól párnázott vállpánttal tudjuk átvetni a táskát. Cipelés közben a táska a hátunkon van, azonban mikor elő kell venni belőle valamit magunk elé tudjuk fordítani, anélkül, hogy le kellene vennünk.

Fotós bőrönd vagy koffer

Hosszú utazáskor nyújt megfelelő és biztonságos szállítási lehetőséget a fotós felszereléshez. A külseje általában erős, ütésálló anyagból készül. A belseje pedig vastag elválasztókkal, így az eszközeid fejjel lefelé sem csúszkálnak. Méretéből adódóan, a belepakolt eszközök súlya nagy, elférhet benne az összes holmid, ezért praktikus a kerékkel ellátott változatot megvásárolni.

A fotós táska nem kiegészítő. Ha már sokat költesz a felszerelésre ügyelj a megfelelő táska kiválasztására, hogy meg tudd védeni azt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr778297324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása