Fotósuli

A fényképezés nem boszorkányság

Rendszerezzük emlékeinket

2016. február 03. 11:53 - Feggaris

A fényképezéssel megörökítjük a pillanatot. Manapság sokan elkövetik azt a hibát, hogy ipari mennyiségű fényképet készítenek. Azonban olyan, mintha nem is lennének ezek a felvételek, mert nem tudja hová is mentette, hol is vannak ezek a képek.

Ha szeretnénk, hogy digitális emlékeinket elő tudjuk keresni fontos egy jól kialakított rendszer. Amikor lementjük a képeinket, azonnal tegyük a helyére. Készítsünk mappákat, melyben megtaláljuk dátum és téma szerint is. A családról, a gyerekek nevével. Ha eseményről készített fotókat mentünk mindenképp írjunk mellé évszámot. Nem elég, az hogy Karácsony. Már két hét múlva sem fogjuk tudni, hogy mikori felvételeket tartalmaz a mappa.

17221861_m.jpg

Ha a mentéskor nincs időnk a rendszerezésre, időközönként tegyük ezt meg. Ez nyilvánvalóan függ attól, hogy mekkora mennyiségű fotót készítünk. Lehet, hogy elég félévente megejteni, de ha sokat kattintgatunk, lehet, hogy érdemes hetente elvégezni a kategorizálást.

Manapság nagyon kevesen nyomtatják ki a digitális képeiket. Régen a fényképeket szépen albumba rendezték az emberek, bármikor elő tudták azt venni és meg volt a helyük.

Érdemes most is kidolgoztatni a képeket vagy akár otthon kinyomtatni. Arról nem is beszélve, hogy talán akkor többször elő is vesszük ezeket az emlékeket, ha csak a polcról kell leemelni.

Néhány éve divatossá váltak a fotókönyvek is. Miért is jobb ez az albumhoz képest? Mert egyedi kinézetet tudunk adni a fotókönyvünknek, a borítónak, és a belső oldalaknak.

Vannak olyan cégek, akiknél on-line el tudjuk készíteni a könyvet. A weboldalról letölthető programmal tudjuk összeállítani a képeinkből a fotókönyvet. Nagyon sok lehetőségünk van, hogy egyedivé tegyük, különböző hátterekkel, színekkel és mintákkal dolgozhatunk. Vannak cégek, akik folyamatosan fejlesztenek és sok újdonsággal segítik a vevőket. 

A weboldalakon a nagyobb szolgáltatók rövid videókkal igyekeznek segíteni a munkánkat, illetve ötleteket adni. Ötlet gyűjtésnek kiváló az is, ha csak beírjuk az internetes keresőnkbe, hogy fotókönyv design és máris rengeteg találatot - mind képeket, mind videókat- fogunk kapni, melyekből megéri ötletet meríteni.

Érdemes kipróbálni, jó munkát!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr988344346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása