Fotósuli

A fényképezés nem boszorkányság

Hétvége fotós szemmel

2016. július 07. 14:14 - Feggaris

Ha a negyven fokot szeretnénk valahogy túlélni, akkor nem csak a medence vagy a Balaton partja lehet jó opció. Induljunk el az erdőbe egy kirándulásra. Az árnyékos séta alkalmával megízlelhetjük a természetfotózás szépségét is.

Egy rövid, hétvégi túra során a természet megmutatja nekünk a színeit, a nyíló virágokat. A fák, a sziklák csodálatos formái kiváló lehetőséget adnak a jó szemű fotósoknak.

A kirándulásra elindulhatunk egy kis kompakt géppel is. Kezdetnek ez is tökéletes megoldás. Valószínűleg nem fogunk díjnyertes képeket készíteni vele, de a természetfotózás útjára egy kompakt géppel is ráléphetünk. Ha valakinek jó szeme van, szép képeket készít és élvezi is a fényképezést, akkor érdemes komolyabb eszközöket is beszerezni. 

természetfotózás

Persze nem attól lesz jó természetfotós valaki, hogy minél drágább felszerelést vásárol. Attól, hogy valaki többmilliós teleobjektívet használ, még nem lesznek jók a képei. A természetfotózás, nem is szakma, hanem szenvedély. 

A természetfotózáshoz fel kell készülni a helyből. Tudni kell, hogy milyen növények találhatók ott, milyen állatok. Az állatoknak mik a szokásaik. A természetfotózás bizony nagy adag türelmet és kitartást követel, persze nem árt, ha a szerencse is mellénk szegődik.

Magyarországon nagyon sok szép kiránduló hely van, ahol fotózhatunk is. Menjünk ki a budai hegyekbe, a Pilisbe. Nem is lehet felsorolni szerencsére az összes szép vidéket, amit kis hazánkban felfedezhetünk. Rengeteg fotós fórumot találhatunk, ahol jó ötleteket adnak egymásnak az emberek, hogy merre érdemes menni. Tájékozódjunk indulás előtt. Próbáljuk megismerni a hely sajátosságait. A helyiekkel ismerkedjünk össze, olyan tippeket adhatnak, amire mi magunk nem is gondolnánk.

Fontos, hogy tartsuk tiszteletben a természetet. Mindenek előtt a legfontosabb az alázat, vigyázzunk a környezetünkre. Vannak olyan területek, melyek szigorúan védettek, az ide történő bejutáshoz engedélyt kell kérnünk. Az állatokat is tisztelettel közelítsük meg, bizonyos védett fajokat szigorúan tilos az élőhelyükön megzavarni, mert hatalmas károkat okozhatunk ezzel. A természet úgy szép, ahogy van. Soha ne avatkozzunk bele.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr568872750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása