Fotósuli

A fényképezés nem boszorkányság

Mit vigyél magaddal a természetfotózásra

2016. július 07. 14:18 - Feggaris

Ha már beleszerettünk a természetfotózásba és rászánjuk magunkat a megfelelő eszközök megvásárlására nézzük meg mi az az öt legfontosabb dolog amire szükségünk lehet.A természetfotózás kellékeiGépváz 

Az ideális választás mindenképpen a digitális tükörreflexes gép. Bár ez nem a legolcsóbb, de ha komolyan szeretnénk természetfotózással foglalkozni, elengedhetetlen. Ezek a gépek jól fejleszthetők, cserélhetők az objektívek, így minden igényt kielégítenek. 

Állvány

Egy jó állvány mindenképp szükséges. Teljesen mindegy, hogy makró fotókat készítünk, vagy tájképeket. Jó, minőségi állványt szakáruházban keressünk. Kérjük ki az eladók szakvéleményét, mondjuk el, hogy mire van szükségünk. A természetfotózásnál az állvány súlya nagyon fontos. Cipelni kell, ezért igyekezzünk minél könnyebb darabot választani. Azonban ezzel is vigyázni kell, hiszen a túlságosan könnyű állványok nem tartják stabilan a gépet és akár egy kis szél hatására is könnyen felborulhatnak.

Objektívek 

Ha makrófotózni szeretnénk, akkor természetesen makróobjektívet kell választani, mellyel néhány centiméterről is csodálatos közeli felvételeket készíthetünk. Ha állatokat szeretnénk fényképezni, akkor egy jó teleobjektívre lesz szükségünk

Vaku

A legtöbb fotós tisztában van a derítő vakuzás hasznával, ami fontos, leginkább, ha erős napsütésben készíti a képet. A mai fényképezőgépek akár a beépített vakuval akár külső rendszervakuval megfelelő derítésre képesek. Bár a fix vakunál előfordulhat, hogy nem lesz olyan szép a kép, mintha külső vakuval készítettük volna. Használatuk egyszerű és jó képeket készíthetünk velük. A természetfotózásnál szintén nagyon hasznos a vakus derítés, hogy szép képeket készítsünk, gyakran szükségünk lehet kiegészítő világításra.

Fotóstáska

A természetfotózásra nem mindegy, hogy milyen táskával indulunk. Kirándulni sem aktatáskával megyünk. A hangsúly a kiránduláson van. A legjobb, ha veszünk egy sok zsebes fotós hátizsákot.

Az előnye, hogy a háton való cipelés kényelmesebb és kevésbé fárasztó. Nagyon jó, ha van rajta derékpánt, ezt úgy kell beállítani, hogy a párnázott része a csípőcsonton támaszkodjon, így stabilan tartja a terhet. Nem mellékes, kényelmi elvárás a hátszellőzési rendszer.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr908872766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása