Fotósuli

A fényképezés nem boszorkányság

Hogyan készíthetünk fantasztikus őszi fotókat

2016. október 30. 06:46 - Feggaris

Itt az ősz. A legszínesebb évszak a fotózáshoz. Fantasztikus vörösek és sárgák. Minden árnyalata a zöldnek és a barnának. Készítsünk őszi fotókat, ragadjuk meg a pillanatot és örökítsük meg az ősz színeit. 

Az ősz rengeteg témát ad, de a legjobb a fa, az erdő, a levelek. Most tudjuk megmutatni igazán az erdő vibráló sokszínűségét, ahogy a fény előtűnik a fák közül. Akkor érdemes fényképezni amikor különösen szépek a fények, vagyis az arany órákban. Ez az első és az utolsó napfényes órája napnak. 

47182903_l.jpg

Az őszi háttér portré fotózásnál is szerencsés, hiszen a sokszínű levelek kiváló hátteret biztosítanak. A lehullott levelekben szeretnek a gyerekek játszani, ezért menjünk a családdal gyerek fotózásra, kérjük meg a srácokat, hogy ugorjanak bele a levelekbe, dobálják azokat. Ha szeretnénk, hogy mozgalmas legyen a képünk és a levelek bemozduljanak, akkor hosszabb expozíciós időt válasszunk, ha meg szeretnénk fagyasztani a képet, vagyis nem  akarjuk láttatni a levelek mozgását, akkor rövid expozíciós időt válasszunk. 

Az őszi képek akkor is csodásak, ha nincs épp jó idő. A ködös, párás idő is nagyszerű fotózás szempontjából, mert elképesztően szép képeket lehet ködben, kicsit szórt fényben készíteni. A sűrű köd szürkeárnyalatossá teszi a képeinket. Akár egy monokróm kép, sejtelmes hangulatot árasztva. Ha ehhez a látványhoz egy színes tárgyat, egy színes ruhába öltözött modellt is adunk elképesztően kontrasztos képet készíthetünk. 

 Az eső utáni napsütés, a leveleken lévő vízcseppekben tükröződő színek és fények csodás témák. Ha nincs eső egyszerűen spricceljünk vizet a levelekre. 

A víz mindig jó téma. De ősszel még színesebbé teszi a képeket. A vízben visszatükröződő táj megduplázza a színeket a képünkön.

Az őszi képek nagyon hangulatosak lehetnek, készítsünk kontrasztos képeket. Fotózzunk faleveleket, melyek élesek és a háttér pedig egy elmosódott, élettelen színes folt. A polár szűrő használata elmélyíti, telítetté teszi a színeket, csodát tehet a képpel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr1411806513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása