Fotósuli

A fényképezés nem boszorkányság

Milyen ruhát vegyünk fel fotózáshoz?

2016. február 10. 19:22 - Feggaris

Most nem az alanyok szemszögéből vizsgáljuk meg a ruházatot. Nemcsak nekik, de a fotósnak sem mindegy, hogy milyen ruhában van fényképezéskor.

Ha egészen leegyszerűsítve nézzük, öltözzünk az alkalomhoz megfelelően. Nyilván természetfotózáshoz más ruhát veszünk fel, mint esküvő fotósként. 

19352003_m.jpg

A fényképészek barátja a sok zseb. Belefér sok apró eszköz. Ez azt hiszem minden fotós kategóriában elmondható. Télen kifejezetten praktikus, ha az akkumulátorokat zsebre vágjuk és úgy melegítjük fel. Ezért nagyon hasznos, ha sok zsebes nadrágot, mellényt viselünk. Ez még az esküvő fotósnak is belefér, addig amíg a párt és a koszorús párokat fényképezi. Itt még nem kell elegánsnak lenni, hiszen letérdel, leguggol, hasal, fára mászik. Nem árt, ha kényelmesen, a ruhát nem sajnálva tudja ezt megtenni. Persze, amikor elkezdődik az ünnep, akkor illik elegánsabb ruházatra váltani.

A cipő a legfontosabb! Akár természet fotózunk, akár stúdióban dolgozunk, nagyon fontos a kényelmes lábbeli. Sokat állunk, sétálunk. Elengedhetetlen egy strapabíró, komfortos cipő. Mindig nézzük meg, hogy tudunk-e benne guggolni, elég hajlékony-e a talpa. Amikor terepen fényképezünk, ugyanúgy, mint kiránduláskor vízhatlan, jól szellőző cipőt válaszunk, olyat, ami megfelelően tartja a lábat. 

De egy elegánsabb rendezvény vagy esküvő esetén is a praktikum és a kényelem mellett döntsünk, mikor cipőt választunk. Itt is nagyon sokat állunk, jövünk, megyünk, guggolunk, térdelünk. A női fotósok is inkább a lapos sarkú cipőt válasszák az elegáns magassarkú helyett.

És a végére maradt a szín. Mindig egyszerű színeket válasszunk. Különben hogyan maradhatnánk láthatatlanok egy-egy eseményen és kaphatnánk el spontán pillanatokat?

Amikor a természetet járjuk a legjobb a terepszínű ruházat. Az állatok rejtőzködő életmódot folytatnak. Ha szeretnék lefényképezni őket láthatatlanná kell válnunk, már amennyire ez lehetséges. Nagyon sok segédeszközt lehet ehhez kapni, az álcaruházattól, az álca hálón át az álca kesztyűig, minden megvásárolható. De ne feledkezzünk meg az állvány, a fényképezőgép és az objektív felöltöztetéséről sem!

A fényképezőgép és a szükséges eszközök mellett gondoljunk a ruházatunkra is, amikor fotózni indulunk.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr688379682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása