Fotósuli

A fényképezés nem boszorkányság

Milyen fényképezőgépet vegyek?

2016. április 15. 13:52 - Feggaris

Amikor megkeresnek azzal, hogy szakmai tanácsot szeretnének tőlem kérni, tudom, hogy kérdező fényképezőgép vásárlás előtt áll. Azonban erre a kérdésre nem lehet egyértelmű választ adni. Nem gondolkozunk egyformán. Autót sem egyformát vásárolunk és mindenkinek más tetszik, mással van jó vagy rossz tapasztalata. Így a „Milyen fényképezőgépet vegyek?” kérdésre se várhat a kérdező pontos tanácsot.

18257481_m.jpg

Nagyon sok termék van a piacon. Szinte követhetetlen. Ha on-line nézünk körül, akkor is láthatjuk, hogy a webáruházakban több száz fényképezőgép közül választhatunk. Tök jó, hogy nagy a választék, azonban a hatalmas kínálat meg is nehezítheti a vásárlást.

Ha megválaszolunk néhány kérdést, alaposan le tudjuk szűkíteni a mezőnyt. 

Az első kérdés mindig a pénz. Nyilvánvalóan van egy keret amit a fényképezőgép megvásárlására szánsz. Ha belövöd az árat, akkor jelentősen le tudod csökkenteni a felhozatalt.

A második kérdés, amikre tudnod kell a választ, hogy mire szeretnéd használni. Családi eseményeket szeretnél vele megörökíteni vagy elmennél természet fotókat is készíteni? Esetleg profi felszerelésre van szükséged a munkádhoz?

Azt is mindenképp gondold át, hogy nem attól lesz valaki jó fotós, hogy a nyakában a legújabb, legdrágább, legmodernebb fényképezőgép lóg. Nem. Attól leszel jó fotós, attól lesznek jók a képeid, hogy valami különlegeset látsz meg. Amit aztán a fényképezőgéped segítségével meg is tudsz mutatni a nézőidnek.

Ne feledd, hogy a minőség pénzbe kerül. Sokszor előfordul, hogy az olcsóbbat választjuk, aztán végül a többszörösét fizetjük ki, mert nem jól működik, nem tudja azt amit szeretnénk vagy egyszerűen rossz a minősége.

Tehát, amikor elkezdesz nézelődni, használd a szűrő lehetőségeket a weboldalon. Milyen funkciókra van szükséged? Ezt bírja-e a pénztárcád? Ha igen, az szuper, vedd meg álmaid gépét! Ha nem nézd meg melyik funkció az ami nélkül még tudsz élni. Valószínűleg mostanra a választék már egy számjegyű lett. Most nézz utánuk fórumokon, nézz teszteket, így megtalálhatod azt a gépet ami számodra a legjobb.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr798630310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása