Fotósuli

A fényképezés nem boszorkányság

Tanuljunk a nagyoktól

2016. november 02. 11:08 - Feggaris

Kevés olyan szakma van, ahol nem szükséges a folyamatos tanulás, fejlődés. A fotózás biztosan nem ilyen. 

Annak aki jó képeket szeretne készíteni mindig tanulnia kell. A legjobb a gyakorlás. Sokat tanulhatunk a szakma nagyjaitól is, ezért érdemes kiállításokra járni, hogy megismerjük látásmódjukat. 

3603752_l.jpg

Word Press Photo kiállítás 

2016. október 23-ig látogatható a Néprajzi Múzeumban. Díjazott képeket láthatunk az elmúlt év eseményeiből és válogatást közel hatezer fotóriporter pályázatokra küldött fotóiból. 

Kísérő kiállítás az Emberár – a modern népvándorlás szemtanúi címmel nézhető meg. 

„A Pulitzer-díj 100 éves történetében először magyar fotósok is megkapták a szakma talán legrangosabb elismerését New Yorkban. Balogh László és Szabó Bernadett, a Reuters két hazai fotóriportere a menekültválságról készített képeikkel kerültek a hírfotó kategóriában győztes Reuters csapatába.
Ahogy terjedt a menekültválság Törökországtól Görögországon át a Balkán felé, a Reuters úgy küldte fotósait a népvándorlás dokumentálására. Az országról országra ismétlődő képek aztán bibliai léptékű anyaggá áltak össze. A portfólió ereje épp ebben rejlik: tengeri hányattatástól menekülttáborokig, vasúti vagonoktól országúti kutyagolásig, esőben, tűző napsütésben, éjjel, nappal, a menekültek életében csak egy valami volt állandó: az út.” forrás: fotoklikk


A Pulitzer-díjas képsorozat az emeleti díszteremben tekinthető meg. 

Kontakt - Keleti Éva fotói 

A Magyar Nemzeti Múzemban november 20-ig látogatható a Keleti Éva eddig kiállításon nem szerepelt nyolcvanöt felvételéből összeállított kiállítás. 

Osztás 10x10 - Időszaki fotókiállítás 2016 a monostorban 

Vidéken is találhatunk érdekes fotókiállítást. A Pannonhalmi Főapátság Szent Márton év alkalmából rendezett fotókiállításon mutat be Tíz mai történetet. 

A fotósok, Balázs Attila, Hajdú D. András és Pályi Zsófia 

A kiállítás november 11-ig látogatható a monostori kiállítótérben. A kiállítás ráadásul ingyenes.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr4311779139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása