Fotósuli

A fényképezés nem boszorkányság

Hogyan fotózd magad? - A legtutibb selfie trükkök

2016. február 26. 11:55 - Feggaris

Kicsit formabontó írás következik. A mai témánk a jó selfie készítése. Négy+1 tipp a tökéletes selfiehez.

28343887_m.jpg

Tipp 1: fény, és a fény

Nem lehet elég sokat hangsúlyozni, hogy fény kell a fotózáshoz. Ha a képet a telefonunkkal készítjük, akkor is megfelelő fényviszonyokra van szükségünk. Ne feledkezzünk meg erről, ha jó képet akarunk magunkról. 

A természetes fény előnyös, menjünk ki a természetbe!

A legkellemesebb fényt a lemenő nap adja. Az erős napfény az arcot túl világossá teszi, olyan lesz a képünk, mintha túlexponáltuk volna.

A fény hozzánk képest szemből érkezzen, a más irányból érkező fény árnyékokat vethet az arcon. Ne használjunk vakut, főleg, ha tükörből fényképezed magad, visszatükröződik és nem mutat jól.

 

Tipp 2: Találd meg a jó oldalad!

Minden ember arca más. Kísérletezz, hogy megtudd melyik az arcod előnyös oldala. Készíts különböző szögekből képeket. Valószínűleg a legjobb eredményt akkor éred el, ha kicsit oldalról készíted a selfiet.

 

Tipp 3: Ügyelj a háttérre!

Eléggé le tudja rombolni a képünk összhatását egy rossz háttér, rendetlenség, szétdobált ruhák, piszkos edények. Mindannyian láttunk már ilyet.

Vigyázzunk, hogy rajtunk kívül mik szerepelnek még a képen. Készítsük a képet inkább semleges helyszínen a túl sok ember, tárgy elvonja a figyelmet rólunk. Elég ha egy-egy domináns dolog mutatja a helyszínt például a tájkép vagy egy-egy kis részlet.

 

Tipp 4: Használj képszerkesztő programot!

A legtöbb okostelefonon van valamilyen egyszerűen használható képszerkesztő program. Ezekkel lehet állítani a kép sötétségét, a kontrasztot, a színeket. Állítgassuk ezeket úgy, hogy tiszta, világos, jól kivehető legyen a képünk. Kísérletezzünk az effektekkel, hogy így ki tudjuk választani a legjobb képet és azt töltsük fel a közösségi oldalunkra.

+1 tipp: Mosolyogj!

A csücsörítős kép nem menő. Egy mosoly viszont sokkal többet mutat belőlünk és szimpatikusabbá tesz minket. 

A legfontosabb, hogy ne vegyük túl komolyan, legyünk kreatívak és vigyük bele a saját személyiségünket a képekbe. Érezd jól magad és légy is önmagad!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr108413032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása