Fotósuli

A fényképezés nem boszorkányság

Mi az az három dolog, amivel az esküvői fotós munkáját könnyebbé tehetjük?

2016. március 04. 14:01 - Feggaris

Az esküvő az egyik legszebb nap az életünkben. Rengeteget kell készülni, szervezni. A menyasszonyi ruha, a helyszín, a meghívók. A fotózás. Általában a pároknak van elképzelése arról, hogy milyen fényképeket szeretnének. De mi az, amivel mi is tudjuk segíteni a fotós munkáját? Legalábbis mi az, amivel nem nehezítjük meg? :)

7487431_m.jpg

Helyszínek

Az esküvői fotózás már a készülődéssel kezdődik. Fantasztikusan emlékezetes képek készülnek, amikor a menyasszonyt öltöztetik, készülnek a frizurák és a sminkek. Kedves és megható pillanatok örökíthetők meg ekkor. Főleg, ha minderre megfelelő tér van kialakítva. Méretében és fényviszonyok szempontjából is. A pár fotózás helyszínén túl ezért nagyon fontos a készülődés helyét is jól megválasztani.

 

A smink

Minden esküvőn a menyasszony a legszebb. Tesz is róla. Gyönyörű ruha. Káprázatos frizura és elegáns smink. Arra azonban oda kell figyelni, hogy a smink a fotózáshoz megfelelő legyen. A csillámos alapozó és szemfesték nem jó, mert a bőr zsírosnak tűnhet a fényképeken. Az alapozó felvitelénél tekintettel kell lenni arra, hogy a hajvonalnál és az állnál ne legyen túl éles a kontúr. A szemen használjunk egy kicsit erősebb szemkontúrt. A szempillák ne legyenek összeragadva, mert a közeli képeken ez nem mutat jól. A rúzs választáskán ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl sötét az árnyalata.

 

Események

Az esküvőkön rövid idő alatt rengeteg esemény történik. A szertartások, a beszédek, buli. Nagyon sok meglepetéssel is készül az ifjú pár is és a vendégek is. Ezekről mindig értesíteni kell a fényképészt. Neki is készülnie kell rájuk. Vannak olyan esetek, amihez a fényképésznek külön felszerelésre van szüksége. Célszerű megbeszélni, azt is, hogy ezeket az eseményeket hol célszerű tartani, hogy a fényképeken is jól mutasson, és így maradandó emlék legyen. Nem mindig lehet természetesen ehhez alkalmazkodni, de például a beszédek helyszínét le lehet már az esküvő előtt tisztázni.

Mindig egyeztessünk a fényképészünkkel. El fogja mondani mire figyeljünk, de vegyük is ezeket komolyan.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr78443620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása