Fotósuli

A fényképezés nem boszorkányság

Öt tanács, hogy mire figyelj nyaraláskor

2016. június 16. 20:08 - Feggaris

Itt a nyár, vége a sulinak, kezdődik a nyaralási szezon. Természetesen a fényképezőgépet sem hagyhatjuk itthon, a mobiltelefonunk nem lesz elég. Van néhány dolog, amire oda kell figyelni, hogy a nyaralás ne csak emlék maradjon.

fotózás nyaraláskor

Akku

Mindig legyen nálunk elegendő akku. Ha ceruzaelemmel működik a gépünk, azt elég könnyen be tudjuk szerezni, de azért legyen nálunk. Nem elég a szükséges darabszám, legyen nálunk tartalék is. Az akkumulátorokhoz véletlenül se felejtsük otthon a töltőt, biztos okozna feszült pillanatokat, ha az első nap után már nem tudunk képeket készíteni, mert lemerültek az aksik és nincs nálunk a töltő. Ezzel ne rontsuk el a nyaralást.

Memóriakártya

A legjobb, ha több nagyobb méretű memóriakártya van nálunk, de ha visszük a laptopunkat is, akkor az elkészült képeket, esetleg videókat töltsük fel a gépre, hogy a memóriakártyát minél többet tudjuk használni. Nem tudhatjuk előre, hogy mennyi képet fogunk készíteni, ezért jobb, ha sokra készülünk.

Vízalatti tok

Ha nem vagyunk búvárok, de szeretnénk víz alatti képeket is készíteni, akkor szerezzünk be egy vízalatti tokot a gépünkre vagy kezdetnek egy olcsó vízalatti fényképezőgépet. Ha nem is profi a felszerelésünk, ezzel bátran próbálkozhatunk. Egy egyszerű kompakt géppel is készíthetünk csodás képeket, hiszen a víz alatti világ gyönyörű. 

Vigyázz a homokkal

A homok teljesen tönkreteheti a fényképezőgépedet. Ezért nagyon figyelj oda, hogy ne hagyd a homokban. Az apró homokszemek nagy kárt tudnak okozni. Ha van vízalatti tok a gépünkre, nem árt, ha rajta hagyjuk.

+1 tanács 

Keressünk jó témákat. A vízpart mellett egyértelműen a strand lesz a téma. Itt vidám, mozgalmas képeket lőhetünk. Nagyon rövid idővel exponáljunk, hogy a kép éles maradjon. A lencsét védjük az erős fénytől egy UV szűrővel. Ha látszik a víz, akkor figyeljünk arra, hogy az vízszintes legyen.

Ha ezeket a tanácsokat megfogadod a nyaralás, nem csak az emlékeidben marad meg, hanem csodálatos képeket készíthetsz, amiket öröm lesz újra és újra megnézni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr968815406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása